Görev Yönetimi: Personele Görev Dağıtımı Yapmanın Kolay Yolu!

Ara 3, 2021 Görev Yönetimi
görev yönetimi

Şirketlerde birçok personel esnek şekilde çalışabilmektedir ve zaman zaman farklı görevleri tamamlamaları beklenebilir. Böyle durumlarda personele görev dağıtımı yapmak ve bunların takibini yapmak zorlayıcı olabilmektedir. Görev yönetimi ise bu sorunları ortadan kaldırabilecek etkili bir çözümdür! Daha detaylı bilgi için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Görev Yönetimi Programı Nedir?

Görev yönetimi programı personelin görevini kolayca vermeniz ve onların da görevlerini kolayca takip edebilmesi için oluşturulmuştur. Eski yöntemlerle görev vermek için kişisel olarak personelinizle görüşmeniz gerekmektedir. Ya da e-posta göndermeniz gerekebilir.

Daha sonrasında ise manuel olarak verilen proje ve görevlerin tamamlanıp tamamlanmadığını takip etmeniz gerekmektedir. Çoğu zaman görev ve projelerin zamanı dahi takip edilememektedir. Görev yönetimi sayesinde tüm bu sorunlar ortadan kalkmaktadır.

Kısaca yapabilecekleriniz aşağıda verilmiştir;

  1. İstediğiniz sayıda görev oluşturabilirsiniz ve görevleri dilediğiniz personele atayabilirsiniz.
  2. Görevlere bir deadline ekleyebilirsiniz.
  3. Görevleri ve projeleri devam eden, tamamlanmış ya da gecikmiş olarak kategori haline getirebilirsiniz. Dilerseniz detaylı rapor talep edebilirsiniz.

Bunlar programın en temel özellikleridir ve yapabilecekleriniz çok daha fazlasıdır. Burada önemli olan nokta doğru bir program tercihi yapmaktır.

Görev Yönetimi Amaçları ve Faydaları Nelerdir?

Görev yönetimi amaçları ve faydaları oldukça geniş kapsamlıdır. Bir iş tamamlanırken tüm süreç son derece önemlidir ve yakından takip edilmelidir. Görevi verdikten sonraki süreç ve sonuç önem arz eder. Peki, programın öne çıkan ve en çok fayda sağlayan özellikleri nelerdir?

Aşağıda Zeops tarafından geliştirilen programın faydalarını göreceksiniz;

  • Görevlerinizi atadıktan sonra aşamalar ekleyerek proje ya da görevin hangi aşamada olduğunu takip edin.
  • Yazılım çalışanlara kendi iş planlarını oluşturma olanağı sağlamaktadır. Aynı zamanda bu iş planı yönetici tarafından takip edilebilir.
  • Proje ya da görev yapılma aşamasındayken ek dosyalar ve yorumlar eklenebilir. Böylece süreç dinamik bir şekilde takip edilir.
  • Proje ya da görevler devam ederken yeni bir personel ataması yapabilir ve ekip çalışması oluşturabilirsiniz.
  • Otomatik e-posta bildirimleri sayesinde tüm süreç kontrol altında tutulur, hatalar ve gecikmeler minimum seviyeye indirilir.

Görev yönetimi sayesinde hiçbir işinizin aksamadığını ve teslim tarihlerinin gecikmediğini hemen fark edeceksiniz. Altyapısı ve yazılımı güçlü bir programa ihtiyaç duyuyorsanız hemen Zeops ile iletişime geçebilirsiniz!