İşçi Maaş Hesaplama Programı

Şub 22, 2021 Personel Yönetimi

İşçi maaş hesaplamaları, çalışan ve işverenin olduğu her şirkette, firmada düzenle olarak yapılması gereken bir detaydır. İşçi maaş hesaplamaları sonucunda bir bordro oluşturulur ve bordro, o ay işçinin ne kadar maaş alacağını ne kadar geliri olduğunu ne kadar kesinti yapıldığını, vergilendirme detaylarını ve daha pek çok bilgi içerir.

Gerek çalışan gerekse işveren açısından maaş hesaplamalarının eksiksiz ve doğru yapılması gerekir. Maaş hesaplandıktan sonra oluşturulan bordro herhangi bir yasal işlemde hem işçinin hem de işverenin haklılığını ispatlamak için kanıt niteliğindedir.

Bir işçi maaş hesaplamasında pek çok kalem dikkate alınır ve bunların her birisi bordroda detaylandırılır. İşçinin aldığı ücretli ya da ücretsiz izinler, doğum, ölüm, fazla mesai, sigorta ödemeleri ve daha başka kalemler hesaplamada etkili olurlar. Gerek hesaplama kalemlerinin fazla olması gerekse karmaşık olması hata payı ortaya çıkarır. Matematiksel işlemlerde tek bir rakamda dahi hata yapılıyor olması çok büyük sonuçlar doğurabilir. İşte teknoloji yeni nesil çözümlerle işçi maaş hesaplamalarında hata payını ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.

İşçi maaş hesaplama programı ile işçilerinizin bordrolarını eksiksiz ve doğru şekilde oluşturabilirsiniz. Son derece karmaşık olan bu işlemler manuel olarak yapılmaya çalışıldığı taktirde fazlaca iş gücü ve zaman gerektirir. İşçi maaş hesaplama programı sayesinde bütün bunlardan tasarruf edilme imkânı ortaya çıkar.

İşçi Maaş Hesaplama Programı Kullanmanın Avantajları

İşçi maaş hesaplama programı özel yazılımlardan oluşur. Kullanıcısına pek çok avantaj sağlar. Dijital ortamda bütün hesaplamalar ve bordro oluşturmalar yapıldığından çalışanlar istedikleri bilgiye istedikleri konumdan erişebilirler. Düzenlemeleri gereken yerleri kolayca yapabilirler. Bordrolamaları diledikleri yerden gerçekleştirebilirler. Brüt maaş hesaplama ve yapılacak kesintiler sonrasında ödenecek net miktar çok rahat şekilde belirlenir.

İşçi maaş hesaplama programı dijital ortamda çalışmaya imkân verdiği için hızlı aksiyona imkân verir. Sistem, güncel gelir matrahı, SGK bedeli, işsizlik ödemesi gibi çeşitli kesintileri içerdiği gibi ek mesai, aile yardımı ve diğer gelirleri de içerir. Herhangi bir kalemde yapılacak değişiklikler çok hızlı şekilde sisteme işlenir. Bu sayede kafa karışıklıkları engellenir. Ciddi hataların önüne rahatlıkla geçilebilir.

İşçi maaş hesaplama programı

Yeni nesil taşeron maaş hesaplama programlarının başlıca avantajları şunlar olmaktadır:

  • Manuel işçi maaş hesaplamalarına nazaran özel hazırlanmış işçi maaş hesaplama programları çok daha doğru sonuçlar verir. Girdilerin aynı olması halinde çıktılar da aynı olur. Personel kaynaklı hata payı en aza indirilmiş olur.
  • Devreden sigorta matrahı takibi tarzı özel işlemlerin yapılması bu programlarla çok daha kolay gerçekleşir.
  • Kullanıcı dostu yapısı ile birkaç basit bilgi girilerek sigorta primi işçi payı veya işsizlik primi işçi payı gibi değerler çok rahat hesaplanır.
  • Bordroda yer alması gereken bilgiler ve bordroya yansıması gereken kesintiler eksiksiz gerçekleştirilir.

Güvenilir ve Kullanışlı İşçi Maaş Hesaplama Programı

ZEOPS olarak işçi maaş hesaplama programı konusunda tamamen ihtiyaç odaklı, uman kadro tarafından geliştirilmiş bir yazılım kullanıyoruz. SGK ve vergi ödemelerini ayrı ayrı raporlayabilir, aylık personel maliyetleri ile ilgili detayların raporunu oluşturabilirsiniz. İşçi maaş hesaplama programımızın verimliliğini en üst seviyede tuttuğumuz gibi kullanım kolaylığından da taviz vermiyoruz. İşçilerinizin maaşlarını hatasız ve doğru şekilde hesaplayabilmeniz adına bütün kalemleri rahatlıkla kullanabilmenizi sağlıyoruz. Fiyatlarımızı bu sayfamızdan inceleyebilirsiniz.