Personel Takip Programı Nedir

Eyl 27, 2022 İnsan Kaynakları

Modern çağda hizmet veren firmalar, işlerini takip etmekte zorlanmaktadır. Bunun en büyük sebebi, sürekli bir iş sirkülasyonunun olması ve personelin ofis dışında çalışmasıdır. Modern çağın gerektirdiği ofis dışında çalışma, personelin iş faaliyetlerinin takip edilmesini zorunlu kılmıştır. Bunun en kolay yolu ise bilişim teknolojilerinden geçer. Bunlardan birisi de personel takip programıdır. 

Personel takip programıyla birlikte, takip yönlendirme ve analiz faaliyetlerini daha hızlı ve pratik bir biçimde yürütmeniz olasıdır. Bunun yanı sıra bu faaliyetler, şirket iş gücünün en verimli şekilde kullanılmasında ve personeli, iş faaliyetlerinde doğru yönlendirmede kilit roldedir. 

Programların piyasada farklı nitelikleri barındıran versiyonları bulunur. Siz bunlar arasında şirketinizin hedeflerini gerçekleştirmede hangi programın faydalı olacağını göz önünde tutarak bir seçim yapmalısınız. İşte bu seçimi yapmanızı kolaylaştırmak adına, yazımızda, personel takip programı nedir Personel takip yazılımı, personel takip yazılımının avantajları, personel takip yazılımında Zeops’un farkı gibi hususlara değineceğiz. 

Büyük ya da küçük fark etmeden her türlü büyüklükte işletmede kullanılan bir program olma özelliğiyle ön plana çıkar. Bu işletmelerde, çalışan personelle ilgili her durumun; giriş-çıkış, maaş, avans, izin, vardiya, puantaj ve eğitim gibi bütün şirket içi faaliyetlerinin takip edilmesine yardımcı olan bir yazılımdır.

Bu programlar, sadece şirket yöneticileri tarafından  personelin takibini sağlamakla kalmaz. Bunun yanı sıra şirket personelinin, müşteriyle olan iş ilişkilerinin kayıt altına alınması, personelin ilgili işlere yönlendirilmesi ya da müşteri, personel ve şirket arasındaki iletişime destek olmaya da yardımcı olur. Bu program aynı zamanda günün her saatinde erişilebilir olduğu için, personel faaliyetlerine yedi gün yirmi dört saat erişmenizi de sağlar.

Genellikle personel giriş çıkışlarının takibinde kullanılsa da programların tek yapabildiği bununla sınırlı değildir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi personel takip programlarıyla, personelin bütün iş faaliyetlerinin takibi yapılabilir. Örneğin dışarıda bir müşterinizle toplantıya giden bir personelin, toplantıya intikal saati, toplantı süresi ve toplantı bitiş saati gibi birçok değişkene anında ulaşabilirsiniz. Bunun en büyük avantajı, insan kaynakları departmanının şirket içi iş verimliliğini artırmak için gerçekleştirdiği, raporlama ve analizi kolaylaştırmasıdır. Personel hakkında istatistiki verileri çıkaran insan kaynakları, doğru bir insan kaynakları yönetimi yapabilir. Bunun sayesinde şirket içi iş gücü en verimli şekilde kullanılmış olur.

Personel Takip Programlarıyla Neler Yapabilirsiniz?

Personel takip programları bir şirketin bütün iş faaliyetlerinin takibinde kullanılan bir bilgisayar programıdır. Personelle ilgili her türlü faaliyet hakkında bilgi ve belge toplanması bu programlar sayesinde yapılır. İşte, personel takip programıyla yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

  • Personelle ilgili tüm bordrolama, maaş, avans ve çalışma saatleri gibi işle ilgili bütün değişkenlerin bilgi ve belgelerinin kaydedilmesini ve istenildiği zaman, bu belgelere erişilebilmesini sağlar.
  • Personele, işlerle ilgili farklı görev ve sorumlulukları sistem üzerinden atayabilirsiniz. Bu sayede personel, işle ilgili kendisine verilmiş görev ve sorumlulukları rahatlıkla görüntüleyebilir. 
  • Personel, müşteri ve şirket arasında gerçekleşen tüm iş faaliyetlerinin bilgi ve belgelerini kayıt altına alır. Bu sayede işlerin anlık olarak takibini yapmak mümkün olur.
  • Personeli, yaptığı ve gerçekleştirdiği iş faaliyetlerine göre analiz ederek puanlayabilirsiniz. Bu sayede, iş gücünün ne kadar efektif kullanıldığını görür ve doğru bir insan kaynakları yönetimi yaparsınız.
  • Toplanan tüm bilgi ve belgeleri, çeşitli tarih aralıklarına göre filtreden geçirerek görüntüleyebilirsiniz.
  • Firma dışından, müşterilerinizin belirli bilgi ve belgeleri görüntülemesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede müşterinizle aranızda, daha şeffaf bir iş ilişkisi oluşur.
  • Personele dair bütün bilgi ve belgeleri güvenli bir şekilde yedekleyebilirsiniz.

Şirketinizi Personel Takip Programlarıyla Avantajlı Hale Getirin

Şirketinizin hedefleri doğrultusunda, bir personel takip programı kullandığınızda bazı avantajlar yakalarsınız. Bu avantajlar şirketinizin, rakip şirketler arasında ön plana çıkmasında yardımcı olur. Bunu aslında temel olarak, şirkette mevcut bulunan iş gücünün, en verimli nasıl kullanılmasına yardımcı olabiliriz sorusuna cevap vererek yapar. Bunun için insan kaynakları yönetimine yardımcı olur. İşte bu avantajlardan bazıları şunlardır:

  • Personelin yürüttüğü bütün iş faaliyetlerinin bilgi ve belgelerini fiziksel olmayan bulut teknolojili kasalarda saklayarak istenildiği zaman kullanılmasını sağlar. Bu özelliğiyle birlikte gerekli zamanlarda, geçmişle karşılaşarak bir performans ve iş analizi yapmanızı sağlar.
  • Personelin, müşteriyle temasında geçirdiği sürede bilgi ve belge akışının en hızlı şekilde yapılmasını sağlar. Bu sayede şirket, zamandan tasarruf ederek verim ve karlılığını artırır.
  • Personel arasındaki iş iletişiminin güvenilir, anlaşılır, hızlı, pratik ve şeffaf olmasını sağlar. Bu sayede şirket içi organizasyonu güçlendirerek, şirketin ekip çalışmasına yatkınlığını artırır.
  • Şirketinizde çalışan personelin, performans analizleri için raporlama yaparken gerekli tüm bilgilerin en doğru şekilde elde edilmesini sağlar. Bu sayede, doğru bir performans analizi gerçekleşmiş olur. Bu durum, şirketinizin müşteri memnuniyetinden tutun iş verimliliği ve zaman tasarrufu gibi etkenler açısından da faydanıza olacaktır.
  • Personelin yürüttüğü iş faaliyetlerinin anlık takibiyle birlikte, şirket hedeflerinde ya da iş hedeflerinde hızlı ve ani değişiklikler yapmanızı sağlar. Bu sayede doğru zamanda karar almanız mümkün hale gelir.

Personel Takip Yazılımı

Personel takip yazılımı, programlarla aynı mantıkta çalışan fakat belirli programların içinde var olan bir yazılımı kapsar. Yani personel takip programları, sadece personel takibi için kullanılır. Fakat personel takip yazılımları, Zeops gibi birçok insan kaynakları çözümünü barındıran programlar içinde var olan bir yazılımdır. 

Yazılımların, programlara göre birçok avantajı bulunur. Örneğin, personel takip programları sadece bu faaliyet üzerine çalışırlar. Fakat yazılımlarda  ise durum farklıdır. Çünkü yazılımlar, birçok insan kaynakları çözümüyle birlikte senkronize bir şekilde kullanılabilir. Örneğin, bordrolama yapmak için kullanılan bir bordro yazılımıyla beraber kullanılabilir. Bu durumu şöyle açıklamakta fayda vardır. Örneğin, personel bir saha satış elemanıdır diyelim. Bu noktada, sahada yürüttüğü satış faaliyetlerinden aldığı primleri, kolaylıkla bordrosuna işleyebiliriz. Bu ve bunun gibi birçok avantajı yazılımlar, içinde barındırır.

Zirvedeki Personel Takip Yazılımı: Zeops

Zeops, personel takip yazılımın haricinde, birlikte kullanılabilir birçok insan kaynakları çözümü sunuyor. Şirketinizin hedeflerine uygun bir biçimde, insan kaynakları yönetimi yapmanın en akıllı adresi Zeops.

Bu noktadan bakıldığında Zeops’u tercih etmenizin şirketinize sağlayacağı bazı avantajlar vardır. Bu avantajlarla birlikte, iş gücü dağılımı doğru ve verimli bir şekilde yapılmış olur. Bu avantajlar şunlardır:

  • Kolay kullanılabilir ve basit bir arayüze sahip olan Zeops’u şirket çalışanlarınızın kullanması için herhangi bir eğitimden geçmelerine gerek yoktur. Şirketinizdeki pozisyonu en düşük personel bile, programı kullanabilir.
  • Zeops, özel olarak personel takip yazılımını geliştirerek bu hedefler doğrultusunda çeşitli güncellemeler yapar. 
  • Zeops, verdiği diğer hizmetlerle, personel takip yazılımını entegre ettiği için farklı iş faaliyetlerinin yürütülmesini ve insan kaynakları yönetiminin yapılmasını kolaylaştırır.
  • Zeops, sunduğu deneme sürümüyle, insan kaynakları çözümlerini müşterilerine ücretsiz bir şekilde sunar.
  • Büyük ya da küçük fark etmeden her nevi işletmede kullanıma uygun çözümler sunar.

Sizlerde Zeops’un bu avantajlarından yararlanmak istiyorsanız, sitemizde bulunan ilgili bölümlerden deneme sürümünü deneyimleyebilirsiniz. Memnun kaldığınız taktirde Zeops deneyimlerinden, makul fiyatlarla faydalanabilir ve şirketinizin hedeflerine emin adımlarla gitmesinde Zeops’u partner edinebilirsiniz.