Zeops’tan Otellere Özel İnsan Kaynakları Çözümü

Haz 9, 2023 İnsan Kaynakları

Bulut tabanlı yeni nesil insan kaynakları yazılımı Zeops’tan otellere özel yazılım geliştirildi. Bu yazılım ile otellere, insan kaynakları yönetiminde üst düzey fayda sağlamakla kalmayıp tüm süreçlerin sağlıklı şekilde yönetilmesine de yardımcı oluyor. Yazılım bünyesinde çalışanların tüm kayıtları, terfileri gibi tüm detaylar bulunmakta. Tüm kayıtlara sadece T.C. no girerek hızlı bir şekilde erişmek de mümkün. Böylece ister küçük ölçekli butik bir otel, ister kalabalık çalışan nüfusuna sahip zincir bir otel için kullanın, tüm düzeni pratik bir şekilde sağlayabilir ve verileri tutabilirsiniz.

Çalışma Tarihçesi

Yazılım oteldeki sezonluk çalışanların tüm kayıtlarını kapsamakta. Kişinin hangi tarih- tarihler arasında otelde görev aldığı, ne kadar ücret aldığı gibi ayrıntılar görüntülenebiliyor. Çalışana dair tüm detayların sistem üzerine eklenebilmesi, vardiya düzeni, çalışma zamanlaması, görev aldığı konumlar ve konuma göre değerlendirilen performansı yazılım üzerinden kolaylıkla takip edilebilmekte.

Kariyer Geçmişi

Yazılım çalışanların pozisyonlarını, terfilerini de otel yöneticilerine göstermekte. Örnek olarak bir çalışanın 1. Mayıs 2021 tarihinde aşçı olarak başladığı kariyerindeki tüm detayları, terfileri görüntülemek mümkün. Otel bünyesinde görev aldığı tüm alanlar tarih aralıklarıyla görüntülenebilmekte ve dönemsel olarak, terfi ya da çalışma saatleri artışına bağlı olarak alınan ücret verileri de görüntülenebilmekte.

Bu içeriğimizi de okumak ister misiniz? İnsan Kaynakları Yazılımı Nedir?

Yazılımın Otellere Sağladığı Avantajlar

2 ya da 200 çalışan fark etmeksizin personele ait çalışma süreç ve verilerinin doğru şekilde işlenmesi, düzenli işleyiş açısından oldukça önemlidir. Bu sebeple mutlaka insan kaynakları yazılımı kullanmak ve bilgileri yazılım üzerinden takip etmek insan kaynakları sorumlusunun işini pratikleştireceği gibi, verilere sonradan ulaşılabilmesini de kolaylaştıracaktır.

Yeni işe girişlerde ilgili kişinin geçmişini görüntüleyebilme

Personelin görev alacağı konumda çalışma süresi, alınan ücretler, yapılan ek mesailer gibi detaylar geçmişe yönelik olarak takip edilebilir ve böylece personel kıdem ve terfi zamanları da hatasız olarak tutulabilir.

Çalışanların pozisyonlarını, terfilerini görüntüleyebilme

Otel bünyesinde uzun süreli olarak çalışan personelin terfi olanaklarını sorumlu kaynaklı olarak kaçırmaması adına da önemli bir sistemdir. Çalışanın ilk işe giriş tarihinden itibaren kronolojik olarak görev aldığı pozisyonlar, aldığı ücret ve ek ücretler ile kişisel beceri ve sorumluluklarının takibi açısından özellikle terfi dönemlerinde detaylı raporlamalara ihtiyaç duyulmakta.

Grup otellerde işe alımlarda hatayı sıfıra indirme

Zincir otellerde farklı şubeler için ya da aynı şube içerisinde aynı göreve atanacak birden fazla personel için gerekli alımların yapılması da insan kaynakları yazılım çözümleriyle kolaylaştırılabilir. Bu sayede iş yükünü kaldıracak sayıda eleman alımı yapılması, eksik ve ihtiyaçların net olarak belirlenmesi, aynı göreve gereğinden fazla personel ataması yapılması gibi problemlerin de önüne geçilmiş olur.

Her yerden kolayca yönetebilme, raporlama imkânı

Web tabanlı yazılımların sağladığı pek çok kolaylık gibi her yerden yönetilir olmak da hayatı pratikleştiren özelliklerden. Tek bir cihaza ya da otel sınırları dahilinde olmaya zorunlu olmadan internet olan her cihazdan kolaylıkla yönetilebilen insan kaynakları yazılımı sayesinde iş süreçleri kolaylıkla yönetilebilir ve gereken raporlamalar alınabilir.

İnsan Kaynakları Performans Değerlendirme Kriterleri Nelerdir? yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Donanım, sunucu vb. masraflarının olmaması

Yazılımın web tabanlı olması yer ve zamandan bağımsızlığı sağlayacağı için belli alanlarda kurulum gerektirecek eski tip donanım masraflarını da geride bırakacaktır. Ayrı bir sunucu kullanım ihtiyacı da getirmediğinden yıllık maliyetler oldukça makul ve uygun seviyelerde olacaktır.

Otomatik, düzenli yedekleme

Verilerinizin düzenli tutulması kadar bu verilerin doğru şekilde korunması ve yedeklenmesi de önemlidir. Olası bir hatada veri kaybı yaşanmaması adına insan kaynakları yazılımına aktarılmış olan veriler düzenli olarak yedeklenmekte ve koruma altına alınmaktadır.