Bütçe Yönetimi: Tek Tek Uğraşmayın, Kontrol Edin ve Onaylayın!

Eki 22, 2021 Bütçe Yönetimi
Bütçe yönetimi

Kurumsal şirketler ve bünyesinde çok fazla çalışan barındıran şirketler, personellerinin bütçe yönetimini tek tek yapmakta zorlanmaktadır. Bu sebeple bu konuda danışmanlık alabilecekleri firmalara başvururlar. Bütçe yönetimi ise bu danışmanlık firmalarının yükünü son derece azaltmaktadır. Daha detaylı bilgi için yazımızı okumaya devam edin!

Bütçe Yönetimi Nedir?

Bütçe yönetimi nedir diye sorulduğunda çoğu insanın aklına kişisel bütçesi gelebilir ancak biz bu kavramı şirketler için kullanıyoruz. Bordroloma hizmeti veren tüm şirketler personellerin puantajlarını hesaplar ve buna göre bir bütçe oluşturur. Daha sonra ise bütçe onaya gönderilir ve onay geldikten sonra tek tek fatura kesilir.

Bütçe yönetimi ile bu hizmeti veren şirketlerin tek tek uğraşmasına gerek kalmamaktadır. Peki, nasıl mı? Detayları aşağıda görebileceksiniz;

  1. Öncelikle puantajlarınızı uygulama üzerinden bordroya çevirmeniz gerekmektedir.
  2. Program otomatik olarak personel bütçesini oluşturur.
  3. Bu aşamada yapmanız gereken şey bütçeyi ilgili kişilerin onayına göndermektir.
  4. Bütçe onaylandıktan sonra faturalandırma işlemine geçebilirsiniz.

Bu yöntem tek tek uğraşmanızı önlemekle kalmaz, aynı zamanda oluşabilecek karışıklıkları en aza indirger.

Bütçe Yönetimi Programı Nedir?

Bütçe yönetimi programı personel bütçesini hesaplayabileceğiniz, puantajlarınızı bordroya çevirebileceğiniz bir uygulamalıdır. Bu programları satın almadan ya da hizmet almadan önce bakmanız gereken kriterler bulunmaktadır. Bütçe gibi önemli bir konuda kaliteli hizmet almak önemlidir.

Aşağıda hizmet almadan önce hizmetin kalitesini ölçebileceğiniz kriterler bulunmaktadır;

  • Firmanın yazılım konusundaki tecrübesi ve hizmet verdiği diğer alanlar.
  • Programın altyapısı.
  • Şirketin sisteminin hacmi ve gücü.
  • Güvenlik önlemleri.
  • Programın menü özellikleri

Bütçe yönetimi hizmeti almadan önce şirketin ne kadar tecrübeli olduğuna özellikle dikkat etmelisiniz. Geliştirilen programın altyapısı yeterince iyi değilse iş anında aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda bordro gibi önemli bilgilerin yer aldığı bir programın güvenlik önlemlerinin iyi olması gerekmektedir.

Programın menü özellikleri ise kolay ve anlaşılabilir olmalıdır. Sade bir tasarım üzerinden ihtiyacınız olan her şeye ulaşabileceğinizden emin olmalısınız. Siz de iş yükünüzü azaltmak ve teknolojiden faydalanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Zeops yazılım konusunda tecrübeli ve son derece çeşitli bir şirket olarak sektöre öncülük etmeye devam etmektedir!