İşe Alım Yönetimi Artık Çok Kolay!

Eki 15, 2021 İşe Alım Yönetimi
işe alım yönetimi

Firmanızda çalışacak personeller almadan önce çok fazla düşünmeniz gerektiğini biliyoruz. Bunun sebebi bir personeli işe almanın ve ondan verim alamama sonucunda işten çıkarmanın hem zaman açısından hem de maddi açıdan kayba uğruyor olmaktır. İşe alım yönetimi iyice organize edildiğinde bu problem ortadan kalkmaktadır. Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz!

İşe Alım Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

Eski yöntemlere bakıldığında işe alım süreçleri tamamen İnsan Kaynakları Departmanı tarafından gerçekleştirilmektedir. Burada güvendiğiniz şey İnsan Kaynakları personellerinin seçimleri ve belirledikleri kriterlerdir.

Bildiğiniz üzere eski yöntemler her zaman en iyi sonucu vermez çünkü belirlenen kriterler yanlışsa işe alınan personel de pozisyona uygun olmayabilir. Peki, işe alım yönetimi nasıl olmalıdır?

Aşağıda sırasıyla yapılması gerekenleri göreceksiniz;

  1. Öncelikle boş olan her pozisyon için kriterler belirlenmelidir. Burada önemli olan şey tüm departmanlar ve pozisyonlar için aynı kriterlerin kullanılmamasıdır.
  2. Belirlenen kriterlerin pozisyonla ne kadar uygun ve alakalı olduğu kontrol edilmelidir.
  3. Başvuru yapan adaylar bu kriterler doğrultusunda değerlendirilmelidir.
  4. Değerlendirmeden sonra yüz yüze görüşmeler yapılmalı ve en yetkin kişi ya da kişiler seçilmelidir.

Tahmin edersiniz ki bu süreçler son derece uzun olabilmektedir ve çok fazla vakit ayırılsa da sonuç doğru olmayabilir. Bu sebeple işe alım yönetimi dijitalleştirilmiş ve süreç çok daha etkin hale gelmiştir.

İşe Alım Yönetimi Nedir?

Dijital bir işe alım süreci düşünemiyor olabilirsiniz ancak Zeops ile bu mümkün. Yapmanız gereken tek şey açık pozisyonlar için başvuru formu hazırlamak! Adaylar başvuru formunu doldurduktan sonra İnsan Kaynakları personelleri bu formlara göz atabilirler. Aynı zamanda not alınması gerekiyorsa bunu da dijital olarak yapmaları mümkün.

Eğer pozisyon için uygun aday tespit edilirse Zeops müşterilerine haber vermektedir! Nasıl mı? Tüm işe alım yönetimi Zeops üzerinden gerçekleştirilir ve bu sayede süreci takip edebilirsiniz. İş başvurularını kategorilere ayırmak ise iş yükünü azaltmaktadır.

İşe alım yönetimi nedir? Sorusunun en net cevabı Zeops tarafından geliştirilmiş sistemi kullanmak olacaktır. Personeliniz işe alındıktan sonra otomatik olarak personel kartı dahi oluşturan bu sistem ile süreciniz çok daha kolay hale gelecek!