Raporlama Analiz: Sonuçlar Hiç Bu Kadar Net Olmadı!

Ara 13, 2021 Raporlama Analiz
raporlama analiz

Şirketlerde işlerin yapılması ve süreçlerin devamlılığı çok önemlidir ancak bu süreçlerin sonuçlarını takip etmek ve analiz etmekte büyük önem taşımaktadır. Raporlama analiz işte tam burada devreye girer. Kâğıt üzerinde tüm işleri takip etmek, personel verimliliğini ölçmek zor olabilir ancak akıllı bir yazılımla tüm bunlar çok daha kolay hale gelmektedir. Detaylar için okumaya devam edin!

Raporlama ve Analiz Nasıl Yapılır?

Önemli gördüğünüz herhangi bir detayı raporlamadan önce raporlama ve analiz nasıl yapılır? Sorusunun cevabını iyi biliyor olmalısınız. Aksi takdirde yaptığınız analizler yanlış sonuç verebilir. Şirket bünyesinde analizini yapabileceğiniz birçok değişken bulunmaktadır.

Aşağıda bu değişkenleri görebileceksiniz;

  • Personel
  • Ziyaret
  • Gelir/Gider
  • Bütçe
  • Kurum Hafızası

Tüm bu değişkenleri manuel olarak raporlamak kafa karıştırıcı olabileceğinden raporlama analiz süreci aksayabilir. Eski yöntemlerle analiz yapmak için tüm detayları not ederek nihai sonucu analiz etmeniz gerekmektedir. Bu analizi yıllık ya da aylık bazda yapabilirsiniz. Yeni çıkan yazılımlarla bu süreç çok daha sorunsuz işlemektedir.

Raporlama ve Analiz Nedir?

Tüm süreç manuel olarak yapılmaktayken artık programlar sayesinde istediğiniz bilgileri raporlayabilir ve analizini yapabilirsiniz.

Yapılan programa göre yapabilecekleriniz farklılık gösterse dahi, en temelde birden farklı değişken için ayrı ayrı raporlama yapabilirsiniz. Her bir detay programın hafızasında tutulmaktadır. Programların en büyük faydalarından biri verileri görselleştiriyor olmasıdır.

Süreç aşağıdaki aşamalardan oluşmaktadır;

  1. İnceleme
  2. Temizleme
  3. Dönüştürme
  4. Modelleme

Yazılım veri toplama ve analiz sürecini otomatik olarak yapıyor ve bunu yapmak için kapsamlı veri analiz çözümlerini kullanıyor. Böylece raporlamadan sorumlu personel ya da siz tüm bu analiz çözülümlerini öğrenmek zorunda kalmıyorsunuz.

Zeops Yazılımı Neler Sunuyor?

Bir programın sahip olması gereken en temel özellik güçlü bir altyapıdır. Bu sebeple program konusunda seçim yapmadan önce bunu sunabilen şirketleri araştırmalısınız. Aynı zamanda özelleştirilebilir programlar kullanmak daha faydalı olacaktır. İstediğiniz tüm verilerin raporlama analiz sürecini gerçekleştirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz!