Personel Takip Programı

Oca 26, 2021 Personel Yönetimi

Yönetici, personel ve müşteri arasındaki bilgi akışını en sağlıklı şekilde tek bir yerde toplayan sisteme personel takip programı adı verilmektedir. Personel takip programı zamandan tasarruf sağlayarak iş sürecini hızlı ve verimli bir şekilde yöneten yazılımdır. Personel takip programına kayıtlı veriler sağlıklı ve doğru verilerdir. Bu sayede yönetici, personel ve müşteri arasındaki bilgi akışının güvenliği ve doğruluğu sağlanır. Programın temel amacı personel takibini sağlamaktır. İşletmede görev alan personeller kullanılan program sayesinde 7/24 yönetici tarafından kontrol edilebilir. Personel takip programı sayesinde işletmelerin güvenli ve verimli çalışmalar gerçekleştirmesi desteklenmektedir. 

Yöneticiler, işletme içerisinde personel takip programını personellerin giriş çıkış saatlerini kontrol etmek amacıyla kullanmaktadır. Personel takip programının adından da anlaşılacağı üzere yönetici ve personel arasındaki işlemler kontrol altında tutulur. Program sadece personellerin giriş çıkış saatini kayıt etmekle yeterli kalmaz. Takip programıyla giriş çıkış saatlerinin kontrolünden çok daha fazlası yapılabilir. Çalışan sayısı fazla olan işletmelerde personel kontrolü kolay bir şekilde sağlanamaz. İşletmeler, çok sayıda personele sahipse tüm personelin giriş çıkış saatleriyle birlikte bazı bilgilere yanlışlık payı olmadan ulaşmak ister. Personel takip programının kullanımı özellikle fabrika, plaza gibi çok sayıda çalışanın olduğu iş yerleridir. Yazılım sayesinde personellerin kayıtları rahatlıkla tutulabilir.

Personel Takip Programı Hangi Amaçlarla ve Kimler Tarafından Kullanılır?

Şirketler, çalışanların faaliyetlerini düzenlemek ya da bu gibi amaçlarla özellikle mesai saatleri içinde çalışanlarının faaliyetlerini takip etme noktasında çeşitli girişimlerde bulunmuşlardır. Personel takip programı işverenler ve işçiler için doğru denetimlerin yapılması ve saptanmasında önemli bir yere sahip olarak gündeme gelmektedir. Her geçen gün kullanımı artan bu uygulamalar hakkında kullanıcıların memnuniyeti ise son derece yüksektir.

Personel Takip Programı

İşverenler ve çalışanları arasında elbette ki bir takip ve düzen mekanizması olmak durumundadır. Çalışma düzeninin sağlanması, personel arası dengenin sağlanması, personele verilen iş yükünün kapasitesine uygun ve müşterinin beklentilerini karşılayacak düzende olması için personelin günlük rutin iş takibinin yapılması oldukça önemli bir konudur. Bu nedenle şirketler, çalışanların doğru zamanda doğru şeyi yapmalarını sağlamak ve bu bilinç ile hareket etmelerini sağlamak adına bu uygulamayı kullanmaktadırlar.

Yalnızca sayıca fazla çalışanı olan işletmeler değil; küçük ölçekli işletmelerin de personel takip yazılımı kullanması çalışma düzeninin verimli şekilde sağlanması konusunda oldukça yardımcı olacaktır.

Küçük ölçekli işletmelerde personelin çalışma düzeni, süreç içerisindeki verimliliği, verilen hizmetin sağlandığı müşterinin süreçten memnun kalıp kalmadığı gibi konular program aracılığıyla objektif ve hassas bir şekilde değerlendirilebilir. Süreci daha iyi yönetmek ve kişisel iş yüklerini belirginleştirmek adına verilere göre çalışma düzeninde iyileştirmeler yapılabilir.

Sayıca fazla personele sahip işletmelerde ise elbette bu takip çok daha zor ve hataya açık bir süreç olabilecek iken, personel takip programı ile oldukça düzenli bir şekilde takip edilebilir. Bu sayede personelin günlük çalışma düzeninde sahip olduğu imkanlar, sorumlulukları, bu sorumlulukların verimli bir şekilde tamamlanabilir olması gibi çalışma verimliliğini arttıracak yenilikler de sağlanabilir.

Personel Takip Yazılımı Nitelikleri Nedir?

  • Özlük dosyalarına bütün yerlerden erişim sağlayabilirsiniz. Gerekli olduğu her zamanda, personelinize dair her bilgiye anında bilgisayar, tablet ve telefon üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu sayede vakit ve emek kaybı yaşamamış olursunuz.
  • Personelinizle ilgili her nevi ödemenin takibini yapabilirsiniz. Personele dair, masraflar, avans, prim ve ikramiyelerin çevrimiçi takibini yapabilirsiniz. Böylece personel giderlerini takip edip, raporlayabilirsiniz.
  • Yüksek veri güvenliği sağlayarak personel ve şirketinizle ilgili her türlü bilgi ve belgeyi SSL sertifikaları ile şifreleyebilirsiniz.
  • Piyasadaki rakiplerine göre fiyatları gayet makul olan Zeops personel takip programı, uygun fiyatı kaliteyle buluşturuyor.
  • Sınırsız ve 7 gün 24 saat destek hizmetiyle herhangi bir problemle karşılaştığınız zaman basit ve hızlı çözümlere kavuşun.
  • Herhangi bir donanımsal yatırıma gerek kalmadan bulut teknolojisiyle çalışan Zeops’a internetin olduğu her yerde erişim sağlayabilirsiniz.

Sizler de bu niteliklere sahip olmak, personelinizi takip etmek ve onların bilgilerini çeşitli raporlamalarda kullanmak istiyorsanız Zeops personel takip programını, ücretsiz deneme sürümünü kullanabilirsiniz.

Personel Takip Yazılımı Nelerin Yapılmasına Olanak Sağlar?

Personel takip programıyla sadece personellerin giriş çıkış bilgileri kontrol edilmemekte. Artık geliştirilen sistem sayesinde farklı işlemler yapılabiliyor. Personel takip programının olanak sağladığı işlemler:

  • Personellerin giriş çıkış saatleri kayıt edilir. Böylece giriş çıkış saatleri denetlenerek personel içi disiplin oluşturulabilir.
  • Personellerin maaş ve avans bilgileri kayıt edilir. Bu sayede personel giderleri takip edilmiş olur.
  • Personellerin izin ve çalışma saatleri kayıt edilir. Personellerle ilgili iş disiplin süreçlerini kontrol altında tutmak mümkün olur.
  • Personellere yeni iş ve görev ataması sistem üzerinden yapılabilir. İşle ilgili tüm faaliyet süreçleri takip edilmiş olur.
  • Personellerin aldıkları puana ve performansa göre tamamlanan işler değerlendirilebilir. Personellerin çalışma verimlilikleri için gerekli raporlar oluşturulabilir.
  • Sistem üzerinde belirlenen aralıklarda ve belirlenen detaylarda rapor oluşturulabilir. Bu sayede bütün raporlama süreci, basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.
  • Sistem üzerinde veriler yedeklenebilir.
  • Personellerin yürüttüğü iş ile ilgili tüm faaliyetleri izlenebilir ve raporlaması yapılabilir.
  • Müşteri ve işlerle ilgili tüm süreçler kaydedilir. Bu sayede, iş faaliyet süreçlerinin kolay takibi sağlanmış olur.
  • Personelinizle ilgili tüm bilgileri SSL sertifikaları ile depolamak mümkün olur.
  • Şirket dışı kişilerin, program üzerinden gerekli izinler verilerek gerekli bilgileri görmesi sağlanabilir.

Tüm bu özellikleri kullanmak artık Zeops personel takip programı ile çok hızlı ve kolay. İş faaliyetlerinizde ve personel faaliyetlerinizde size yardımcı olacak bu yazılımı uygun fiyat garantisiyle elde etmek mümkün. Ücretsiz deneme sürümü için sitemize göz atabilirsiniz.

Personel Takip Programı Avantajları Nelerdir? 

Personel takip programı kullanmanın işletmeye kazandırdığı birçok avantaj bulunuyor. Bu avantajlardan hem işletme hem de personel faydalanmış oluyor. Personelin bütün bilgileriyle birlikte bir raporlama oluşturup iş verimliliğinin takibini yapabilirsiniz. Personel takip yazılımının sağladığı avantajlar:

  • İşletmeniz ve personelleriniz için önemli işlerin sürecini otomatik olarak takip etmenizi sağlar. Tek tuşla, personelin mesai saatlerinde değişiklik yapabilirsiniz. Personel, kendine ait belirlenen giriş bilgilerini kullanarak sisteme erişim sağlar ve mesaisiyle ilgili bütün bilgilere eksiksiz bir biçimde ulaşabilir.
  • İş sürecinin hızlanmasını sağlar. Böylelikle hem işletme hem de personel için zamandan tasarruf sağlanır. İnternetin bulunduğu her konumda uygulamaya kolay erişimle işlemlerinizi en hızlı biçimde yapmanızı sağlar.
  • İşletmede gerçekleşen işlerin verimliliğini arttırır. Yapılan planlamalar, iş takibi, masraf yönetimi, performans yönetimi ve raporlama/analiz özellikleriyle iş faaliyetlerinin verimliliğini kontrol edip buna uygun planlar geliştirebilirsiniz.
  • İş sürecinde işletme ve personel arasındaki ilişkinin şeffaf olmasını sağlar. Personelin de kendisiyle ilgili bilgi ve belgelere ulaşımını sağlayarak, işveren olarak personeliniz ile aranızdaki ilişkiyi güvenle geliştirebilirsiniz.
  • Sistem, kayıt edilen verilerle iş ve veri güvenliğini arttırmaktadır. SSL sertifikaları sayesinde, herhangi bir donanım gerekmeksizin, bulut teknolojisi üstünden üstün veri güvenliğini sağlar. Bu sayede hem şirketinizin hem de personelinizin bilgileri güvende olur.
  • Sistem, gerçek zamanlı takip sağlamaktadır. Böylelikle işletmeyi kötü etkileyecek olaylar önceden tahmin edilir. 
  • Personel yönetimi ve iş takibinde kolaylık sağlar. Personelin yürüttüğü iş faaliyetlerini gerçek zamanlı takip sistemi sayesinde hızlı ve pratik bir şekilde takip etmenize olanak tanır.
  • 360 derece değerlendirme yöntemi ile her personelin kendisini ve birbirini değerlendirmesi sağlanır. Bu sayede personel verimliliği değerlendirilmiş olur. Aynı zamanda, personelinizin kendisini geliştirebilmesi için bir plan çizelgesi oluşturabilirsiniz.
  • Ayrıca hedef bazlı değerlendirme tekniği ile personelinize belli süre aralığında hedefler koyabilirsiniz. Bu hedefleri değerlendirip şirketin ve personelin niteliklerini görebilir ve buna uygun düzeltmeleri gerçekleştirebilirsiniz.
  • Masraf girişi özelliği ile personelin masraf girişlerini kolaylıkla çevrimiçi sağlayabilir ve onaylayabilirsiniz.
  • Personellerinize verilen erişim hakkıyla birlikte personel, izin talebinde bulunabilir veya siz personelinize izin tanımlayabilirsiniz.
  • Personel adaylarının bilgilerini sistemde tutarak detaylı analiz yapabilirsiniz.

Personel takip programının sağladığı avantajlar yukarıda yer aldığı gibidir. Takip programı sayesinde işletmeler aradığı avantajlara sahip olmaktadır. Personel sayısı az olan işletmelerde işlemlerin kontrol edilmesi daha kolaydır. Fakat yine de işlemlerin kontrolünde aksaklıklar yaşanmaktadır. Personel sayısı fazla olan işletmelerde işlemlerin takibi daha zor hale gelmektedir.

İşletmeler hem personellerle ilgili bilgileri hem de iş süreciyle ilgili bilgileri doğru bir şekilde kontrol etmek için personel takip programından faydalanmaktadır. ZEOPS, özel olarak geliştirilmiş takip programını kullanıma sunmaktadır. Programın kolay kullanılabilir olması kullanıcılar için avantaj sağlamaktadır. ZEOPS.com sayesinde işletmelerinizde personel takibini artık çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Programı öncelikle ücretsiz olarak deneyebilir, ardından satın alarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Kullandığınız programla ilgili herhangi bir sorun yaşamamanız adına gerekli çalışmalar ve güncellemeler yapılmaktadır. Olası bir problem karşısında ZEOPS ile iletişime geçebilirsiniz. ZEOPS ailesi olarak işletmenizde yönetici – personel ilişkisini güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirmeniz adına çalışmaktayız.

Personel Takip Sisteminin Sizlere Sunabileceği Raporlar Nelerdir?

Personel takip sistemi, pek çok farklı konu hakkında rapor sunma özelliğine sahiptir ve dolayısı ile de işverenlerin sıklıkla tercih ettikleri bir uygulamadır. Personele ait tüm verilerin düzenli olarak takibinin sağlanması, verimliliğin artmasına ve personelin kendisini değerli hissetmesine de imkan tanıyacaktır.

Sadece çalışma düzeni değil, personele dair bilgilerin, çalışma saatlerinin, çalışma raporlarının, aldığı eğitimlerin ve buna bağlı edindiği ek becerilerin raporlanabilmesi, hem yeni bir pozisyonda doğru kişinin değerlendirilmesi; hem de kişisel iş motivasyonu açısından yöneticilerin bunlardan haberdar olduğu bilgisi personelin daha verimli çalışmasına sebep olacaktır. Böylece kişinin sahip olduğu eğitim ve yetenekleri, firmanıza katma değer katacak özellikleri varsa bunları da gözden kaçırmamış olur ve aidiyet duygusu geliştirmeyi de hedefleyebilirsiniz.

Yöneticiler açısından elbette bu durum doğru raporlama yapmak üzere önem taşımaktadır. Çalışan verileri, izin dönemleri, mesai ve çalışma saatleri verileri, şirket içi eğitimleri tamamlama-takip bilgileri, izin dönemleri, bordro ve masraf yönetimi, görevlendirme ve performans raporlarına yazılım üzerinden ulaşabilir; aynı zamanda çeşitli dönem aralıkları için raporlama alarak bu süreçleri karşılaştırabilirsiniz.