Şirketler İçin Bir Gereklilik: Personel Yönetimi

Eyl 27, 2021 Personel Yönetimi

İşyerinizde her şeyin planlı ve programlı gitmesini istiyor olabilirsiniz. Bunu yapmak için öncelikle personellerinizle ilgili her şeyin planlı olması gerekmektedir. Örneğin bir personel izne çıktığında bunu biliyor ve önlem alıyor olmalısınız. Bu sebeple personel yönetimi son derece önemli bir konudur. Detaylar için yazımızı okumaya devam edin!

Personel Yönetimi Nedir?

Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte tüm her şeyin kayıtları bilgisayar, telefon ya da tablet aracılığıyla tutulmaktadır. Bu yöntem hem kâğıt israfını hem de kayıtların kaybolma ihtimalini önlemektedir. Personellerinizle ilgili bilgileri manuel olarak kaydetmek karışıklığa sebep olabilir! Personel yönetimi tam da bu noktada devreye girmektedir. 

Peki, personel yönetimi nedir? Basitçe söylemek gerekirse İnsan Kaynakları gibi çalışan bir programdır. Şirketinizin ihtiyaçlarına göre şekillendirerek takip etmek istediğiniz bilgileri program sayesinde görüntüleyebilirsiniz. 

Personel Yönetimi İşlevleri Nelerdir? 

Personellerinizin takibini yapmakta zorluk çekiyor olsanız da ne yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Programların tam olarak ne işe yaradığını anlamak doğru programı seçmek için önemlidir. Bu alanda geliştirilen tüm programlar birbirinden farklı yazılımlara sahiptir. 

Personel Yönetimi İşlevleri Nelerdir? Maddeler halinde cevapladık;

  • Personellerinizin izin, mesai, yemek, eğitim vb. tüm bilgilerini program aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz. 
  • Dilerseniz farklı bilgileri farklı listeler altında toplayabilirsiniz. Örneğin sadece izinleri yönetmek için bir liste oluşturmanız mümkün. 
  • Yapılması gereken işleri belirlediğiniz personellere atayabilirsiniz. Bu aynı zamanda daha sonra performans değerlendirmesi yapmanızı sağlar. Örneğin bir personelin bir ay boyunca tamamladığı tüm işleri görüntüleyebilirsiniz.
  • İşlerinizin hangi aşamada olduğunu kontrol edebilirsiniz. Tamamlananları ve hala devam edenleri görüntülemek iş takibine katkı sağlar. 
  • Düzenli aralıklarla insan kaynakları raporları alabilirsiniz. Karar verme süreçlerinde doğru kararı almak için fayda sağlamaktadır. 
  • Tüm verilerinizi yedekleyebilir ve bulut sistemi sayesinde dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Hiçbir bilginiz kaybolmaz. 

Personel yönetimi programları insan kaynakları anlamında iş yükünüzü azaltmaktadır. Personellerle ilgili istediğiniz her bilgiye tek bir program üzerinden ulaşabilmek size zaman kazandıracaktır. Bu sayede enerjinizi yatırım yapmaya ve işinizi geliştirmeye harcayabilirsiniz. 

Personel Yönetimi Programı: Zeops Sizin İçin Geliştirdi!

Zeops olarak bir işverenin ihtiyaç duyacağı tüm bilgileri bulabileceği işlevsel bir program geliştirdik. Sıradan yazılımların aksine çok daha kişiselleştirilmiş ancak aynı zamanda kullanımı kolay bir ara yüze sahibiz. Detaylar için bizimle iletişime geçebilir ve iş takibinizi maksimum verimle yapabilirsiniz!