Bulut Tabanlı Yazılım Nedir? Avantajları Nelerdir?

Eki 3, 2022 İnsan Kaynakları

İnternet olan her yerden bir web tarayıcısı ile tüm cihazlar üzerinden kolayca erişebildiğiniz yazılımlar bulut tabanlı yazılım olarak adlandırılırlar. Yani ister masaüstü ister cep telefonunuzdan sadece internet bağlantınız olduğunda ilgili yazılımı kolayca kullanabilirsiniz. Son yıllarda oldukça öne çıkan bulut tabanlı yazılımların avantajları, sunduğu olanakları sizin için bu içeriğimizde derlemeye çalıştık. Umarız içerik bulut tabanlı yazılımlar ile ilgili hazırladığımız bu detaylı içerik sizlerin kafasında soru işaretlerini yanıtlar 🙂

Web Tabanlı Yazılımlar

Herhangi bir sunucu ya da donanımsal gereksinim olmadan doğrudan web tabanlı çalışan yazılımlar bulut tabanlı yazılım kategorisinde sayılırlar. Yani yazılımı kullanan kişi cep telefonu ya da bilgisayarından sadece internet erişimi olması sayesinde istediği her yerden ilgili yazılıma ulaşabilir. Bu özellik kişinin yazılıma istediği yer ve cihazdan kolayca ulaşmasını sağlar. Bu bakımdan kullanım pratikliği sağlaması, 7/24 erişilebilir olması bulut tabanlı yazılımları günümüzde oldukça ilgi çekici hale getirmektedir.

Tek Veritabanı

Bulut tabanlı sistemler tek bir veritabanı üzerinden çok sayıda kullanıcıya sistem kullanma hakkı tanır. Bu da sistemin geliştirilmesi gerekli noktalarda tek noktadan yapılan geliştirmelerin tüm kullanıcılara eş zamanlı yansımasını sağlar. Sağlam bir temel üzerine kurulmuş tek bir veritabanı kullanan yazılımlar, kendisini geliştirme konusunda çok daha iyilerdir. Tek veritabanı kullanımı derken elbette gözünüzü de korkutmak istemeyiz 🙂 Bu tip yazılımlar gelişmiş yedekleme sistemi ile kullandıkları veritabanlarını sürekli olarak yedeklerler. Olası bir olumsuz durum karşısında tüm verileri yedekte bekler ve böyle bir durumda kullanılmak üzere hazır olarak beklerler.

Zeops olarak bulut tabanlı çözümler dahilinde personel yönetimi, personel takibi ve insan kaynakları alanında eşsiz bir yazılım ürettik. Yazılımımız işletmenizin ihtiyaçları dahilinde modül, modül olarak satın alınabilmekte. Yazılımımızı ücretsiz olarak tam 14 gün boyunca denemek ister misiniz? Üstelik deneme hesabı için kredi kartına da hiç gerek yok 🙂

Hata Kontrolü

Yazılım tek kaynak ve veritabanından yönetildiği için sistemde oluşan aksaklıklar gözlemlendiğinde tek taraflı olarak yapılan güncelleme ile tüm kullanıcılara yansımaktadır. Bu yüzden bulut tabanlı sistemlerde hata olasılığı en aza indirilmiştir. Kullanıcı olan ve 6-9 ay kullanılan bulut tabanlı bir program bu süreç sonucunda hatasız bir şekilde kullanıcılarına sunulabilmektedir. Var olan hataların erken tespit edilmesi ve tek kaynaktan düzeltilmesi imkanı sayesinde bu tip yazılımlar hata konusunda kullanıcılarına problem çıkarmamaktadır.

Hangi Konularda Bulut Tabanlı Sistemler Öne Çıkmakta?

Muhasebe, e-fatura, stok – cari takibi, personel yönetimi gibi konularda son dönemde bulut tabanlı yazılımlar geliştirilmekte ve işletmeler tarafından tercih edilmektedir. Peki işletmeler neden bulut tabanlı sistemleri tercih ediyor, bu tip yazılımların kullanım avantajları neler? Bunları da içeriğimizin devamında detaylandırmaya çalışacağız…

İnsan Kaynakları Yazılımı Nedir başlıklı içeriğimizi de gözden geçirmek ister misiniz?

Bulut Tabanlı Programların Avantajları

Bulut tabanlı sistemlerin eski usül yazılım – programlara göre bir çok avantajı bulunmakta. Bunlar kolay erişilmesi, kurum maliyeti olmaması, güncellemeleri anlık alması gibi özellikler olarak sıralanabilir. Gelin şimdi bu özellikleri detaylıca inceleyelim:

Kurulum Maliyeti Yok

Bulut tabanlı sistemlerin ek olarak bir sunucu, aparat ya da donanımsal masrafı yoktur. Yani ofisinize bir bilgisayar, sunucu, kabin, depolama aparatı vb. gibi bir yatırım yapmanıza gerek yoktur. Sistem kurulum için de ekstra ücretler ödemenize gerek kalmaz. Yazılımı kullanmaya karar verdiğiniz anca sistem size otomatik olarak bir ön arayüz kurar ve bunu dakikalar içerisinde kullanmaya başlarsınız… Tek noktadan yönetilen bu sistem size ortak havuzdan bir arayüz sağlar ve ekstra bir donanımsal gereksinime ihtiyaç duymadan programı kullanmanızı sağlar.

Aylık Ödeme

Bu tip yazılımlar kullanıcılarına aylık ödeme imkanı tanırlar. Bu sayede yazılımı kullandığınız kadar ödeme yapma hakkına sahip olursunuz. Yazılımı kullanmak istemediğiniz anda cebinizden ekstra paralar çıkmaz… Aylık ödemeler dahilinde bulut tabanlı bir yazılımı test etme şansına da sahip olursunuz. Tabi ki şunu belirtelim bu tip yazılımları aylık yerine yıllık olarak kiralamak ücretlendirme olarak daha avantajlıdır.

Her Yerden Kolay Yönetim

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bulut tabanlı bir program kullandığınızda internet olan her yerden be cihazdan yazılımınıza erişebilir, işlem yapabilir ve raporlamalarınızı yapabilirsiniz. Cep telefonunuzdan dahi kolayca sisteme erişmek, yönetmek ve analizlerinizi görüntülemek bizce gerçekten harika. Sabah uyandığınızda ofisine gitmeden, bilgisayar açmadan cep telefonunuz üzerinden yazılıma ait verileri rahatlıkla görmek sizin için çok büyük avantaj…

Mobil Uyumlu

Bulut tabanlı sistemler doğası gereği her cihazda kusursuz görüntülenmek üzere tasarlanırlar. Yani bu tip yazılımlar, hem masaüstü, hem tablet hem de cep telefon ekranlarında kusursuz bir görünüm sağlarlar. Aynı zamanda tüm cihazlarda kolay kullanım ve hızlı görüntüleme sağlarlar. Bu bağlamda cep telefonundan kusursuz kullanılabilen bir yazılım işletmeler için oldukça önemli bir değere sahiptirler. Bulut tabanlı bir yazılım kullanmaya karar verdiğinizde, ilgili yazılımın demosunu cep telefonunuzdan da incelemeyi unutmayın. Bilmelisiniz ki, ilgili yazılımı cep telefonunuzdan kontrol edebilmek size ekstra bir konfor alanı sağlayacaktır.

Güncellemeler ve Yeniliklerden Anlık Yararlanma

Tek bir kaynaktan kodlamaya sahip olması ve bir veritabanından tüm kullanıcılara yönetim sağlaması açısından bulut tabanlı sistemler önemli bir değere sahiptirler. Yazılıma yapılan bir güncelleme ya da yenilik tek bir noktadan sağlandığı için sistemin tüm kullanıcıları bundan eş zamanlı yararlanırlar. Dolayısı ile bulut tabanlı bir yazılım kullanıyorsanız sisteminiz tüm güncellemeleri yapıldığı an içerisine alır ve sizi her daim güncel tutar.

Yedekleme

Bulut tabanlı sistemlerde yedekleme konusu sizi ilgilendirmez. Çünkü yazılım geliştiricileri bu konuda gerekli önlemleri almışlardır. Hiç bir veri size ait ya da ofisinizde bulunan bilgisayarlarda – depolama aygıtlarında saklanmaz. Bu yedekleme için sizin ekstra kaynak harcamanıza gerek yoktur. Tüm verileriniz yazılıma ait gelişmiş data centerlarda ve üst düzeyde sunucularda barındırılır. Ve veriler saatlik – günlük olarak yedeklenir. Dolayısı ile veri kaybı yaşama ihtimaliniz çok düşüktür.

Ücretsiz Deneme İmkanı

Hemen her bulut tabanlı yazılım potansiyel müşterilerine ücretsiz deneme imkanı sunarlar. Ve bu deneme hakkını kısa süreler içerisinde size sağlarlar. Bu yüzden bulut tabanlı yazılımları istediğiniz an deneyebilir ve isteklerinizi karşılayıp karşılamadığını anlayabilirsiniz.

Bordro Programı Nedir, Ne İşe Yarar konulu blog içeriğimizi incelemenizi öneririz.

Günümüz teknolojisinde bulut tabanlı sistemler eski tip programlara göre daha fazla tercih edilmekte. Yukarıda saydığımız nedenler bunun başlıca sebebi. İşletmeniz için bir yazılım ya da sistem ihtiyacınız varsa bu yenilikçi teknolojiye bağlı bir çözüm seçmenizin sizin için çok daha iyi olduğunu da belirtmek isteriz. İnsan kaynakları ya da personel yönetimi gibi konularda gelişmiş çözümlere ihtiyacınız varsa da bize ulaşmanız yeterli. Size bu konuda en iyi çözümü sunacağımızdan emin olabilirsiniz…