İnsan Kaynakları Yazılımı Nedir

Eyl 14, 2022 İnsan Kaynakları

Kısaca insan kaynakları yazılımı, bir işletmenin çalışanlarını kontrol eden, onların mesailerini planlayan, maaşlarını yöneten, izin süreçlerini yöneten sistemlerdir. Bu içeriğimizde insan kaynakları yazılımı ya da programı ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz. Umarız içerik fayda sağlar…

Modern dünyada psikolojinin gelişmesiyle birlikte şirketler, çalışanlarının nasıl daha verimli çalışabileceği hakkında bazı araştırmalarda bulunuyorlar. Bu araştırmalar neticesinde, şirketin kârının ve verimliliğinin artması için çalışanların mutlu olması sonucu ortaya çıkıyor. Mutlu çalışanlar, iş verimliliğini, dolayısıyla şirket kârını arttırıyor. Bu mutluluğu elde etmek için bütün çalışan operasyonlarını yürüten departman olan insan kaynakları, bazı çalışmalar yürütür. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gelişen yazılım dünyası bu çalışmaları yürüten bazı programlar geliştirmiştir. Bu programlar sayesinde şirketler, kendilerini dijital çağın standartlarına ulaştırmak için dönüşümlerde bulunurlar. Bu dönüşümleri pratik, basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilen bu yazılımlar, insan kaynakları yönetimi sunarlar. Bunun yanında çalışan ve işveren arasındaki hukuki süreçleri, kanunlara ve yönetmeliklere uygun düzenleme de yardımcı olur. 

İnsan Kaynakları Yazılımı

Yazımızda, insan kaynakları yönetiminin ne olduğundan, yönetimin insan kaynakları programlarıyla nasıl yapıldığından ve bu programların mantığından bahsedeceğiz.

Zeops İnsan Kaynakları Yazılımı

İnsan kaynakları yazılımı, şirketlerin insan kaynakları departmanlarının yönettiği birtakım faaliyetlerini, dijital dünya ile uyum sağlayarak yürütmeye yarayan programlardır. Bu yazılımları seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi, şirket büyüklüğü ve şirket ihtiyaçlarıdır. Her şirketin kendine özgü dinamiklerine göre insan kaynakları yönetimi yapması gerekir. Zeops bu konuda sizin stratejik hedeflerinize uygun dijital çözümlerle, çeşitli insan kaynakları yönetimi deneyimleri sunuyor.

İnsan kaynakları yazılımları, departmanın yürüttüğü tüm faaliyetleri tek bir program üzerinden yapmanıza yarar. Bordro yönetiminden özlük yönetimine, özlük yönetiminden işe alım süreçlerine, işe alım süreçlerinden izin takibine kadar birçok faaliyeti tek bir yazılımla yapmanız artık mümkün. Bu sayede insan kaynakları departmanınız, faaliyetlerini daha basit ve daha kolay yürütürken, iş verimliliğini üst noktalara taşıyor. 

İnsan kaynakları yazılımları aynı zamanda şirket içi bilgilerin depolandığı güvenli kasalardır. Örneğin, iş başvurusunda bulunmuş onlarca insanın kişisel bilgilerini depolayarak ihtiyaç halinde aralarından en iyi adayları seçmenize yardımcı olurlar. Kişisel verileri koruma kanuna muhalefet etmeden tüm yönetmeliklere uygun olarak bilgileri güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

Vardiya Yazılımı Nedir başlıklı içeriğimizi de okumak ister misiniz?

Dijital Dönüşümlerde İnsan Kaynakları Yazılımı Seçme: Zeops

İnsan kaynakları yazılımı seçerken bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir. Belli kriterlere göre seçim yapmak için şirketinize bazı sorular yöneltmelisiniz. Bu sorularla doğru yazılımı seçerek dijital dönüşümü en verimli şekilde gerçekleştirebilir ve modern çağa ayak uydurabilirsiniz. Birçok yazılım arasında sorularınıza en uygun yazılımı seçmek en doğru strateji olacaktır.

  • Şirketimize sağlanan avantajlarla, insan kaynakları departmanımız, doğru yürütme, ölçme ve test etme faaliyetleri yürütebilir mi?
  • Bu yazılım, şirketimizin stratejileri ve hedefleri doğrultusunda çözümler sunabilir mi?
  • Personel faaliyetlerini basitleştirme ve hızlandırma gibi hususlarda şirketimize fayda sağlıyor mu?
  • İnsan kaynakları departmanı çalışanlarımız, yazılımı kolaylıkla öğrenebilir ve efektif bir şekilde kullanabilir mi?
  • Hali hazırda kullanılan bazı yazılımlarla uyumlu olarak hizmet verebiliyor mu? Örneğin Excel tablolarını hızlı ve düzgün bir biçimde yazılım arayüzüne aktarabilir miyiz?

Zeops ile bu soruları sormanıza gerek kalmadan insan kaynakları için dijital dönüşüme gidebilirsiniz. Çünkü Zeops içerisinde barındırdığı birçok değişkenle bu sorulara cevap veriyor. Bu özelliklerle birçok farklı yazılımın yaptığı birçok işi tek bir yazılımla yapmanız Zeops ile mümkün.

Bu içeriğimiz de ilgilinizi çekebilir: 360 Derece Performans Değerlendirme Nedir

İnsan Kaynakları Yazılımı Çeşitleri Nedir?

İnsan kaynakları yazılımları, hedeflerinize ve faaliyet alanlarınıza göre farklılıklar gösterir. Piyasada birbiriyle rekabet içinde olan birçok yazılım vardır. İşletmelerin, bu yazılımları seçerken zorlandığı görülür. Şirket hedefleri doğrultusunda en uygun yazılımı seçmek gerekir. Zeops, bu anlamda size piyasadaki farklı yazılımların yaptığı işleri tek bir programda toplayarak yardımcı olur.

Personel Yönetimi

Hızlı bir şekilde sizin ve çalışanlarınızın izin süreçlerini yönetmesine yardımcı olur.

İşe Alım Yönetimi

Çalışan adaylarınızın bilgilerine, toplu ve kolay şekilde erişerek karşılaştırma yapmanızı sağlar.

Mesai Planlama Vardiya Yönetimi

Çalışanlarınızın mesai ve çalışma süreçlerini yönetmenizi kolaylaştırır.

Online Raporlama ve İzleme Sistemi

Çalışanlarınızın iş faaliyetlerini kaydederek analiz etmenize olanak tanır.

Uzaktan Eğitim Yönetimi

Çalışanlarınıza kolay erişebilir bir şekilde eğitim vermenize ve çalışanlarınızı test etmenize yardımcı olur.

Bordro Yönetimi

Çalışanlarınızın ücretlerini düzenli ve yasalara uygun bir şekilde düzenlemenizi sağlar.

Masraf Yönetimi

Şirketinizin harcamalarını raporlayarak kârlılığınızı artırır.

Görev Yönetimi

Çalışanlarınıza farklı görevler tanımlayabilir ve bunları yönetir.

Performans Yönetimi

Çalışanlarınızın verimliliklerini analiz etmenize yardımcı olur.

Zeops, yukarıda saydığımız dinamikleriyle farklı insan kaynakları yönetimi çözümleri sunar.

Neden İnsan Kaynakları Yazılımı Kullanmalısınız?

İnsan kaynakları yönetimi, her şirket için kilit bir faaliyettir. Profesyonel bir anlayışla sektörünüzde kaliteli hizmetler sunmak için öncelikle doğru bir insan kaynakları yönetimi yapmalısınız.  Bu profesyonel faaliyetlerini hızlı, pratik ve hatasız olarak yapmanız gerekir. Bu programların kullanılması, çalışanlarınız ile aranızdaki iletişimi kuvvetlendirerek daha profesyonel bir çalışma ortamı yaratmanızı sağlar. 

Yukarıdaki bahsettiğimiz avantajlarla birlikte, çalışanlarınızın faaliyetlerini sürekli takip edebilirsiniz. Takip ettiğiniz faaliyetlerin analizlerini, raporlarını, raporlara bağlı olarak strateji ve planlarını, çalışan ücretlerini ve şirket masraflarını doğru yönetebilirsiniz.

İnsan kaynakları yazılımı;

  • Dinamik bir çalışma ortamı
  • Mutlu çalışanlar
  • Doğru bütçe planlaması
  • Doğru iş planlaması
  • Verimlilik artışı

Gibi daha birçok avantajı beraberinde getirir. Bunları farklı programlar kullanarak yapmanıza gerek yoktur. Zeops ile bu avantajları elde ederek rakipleriniz önüne geçmeniz artık mümkün.

Rakiplerinle Aranızdaki Farkı Zeops ile Açın

  • Çevrimiçi her platformda kolay kullanım
  • Bütün insan kaynakları süreçlerini tek bir programda birleştirin
  • Herhangi bir mekana ya da zaman bağlı kalmadan yönetin
  • Kullanması kolay pratik bir arayüz
  • Bütün şirket içi bilgilerinizi çeşitli güvenlik araçlarıyla sağlayın

İnsan kaynakları yönetimi için pek çok avantaj elde etmek için Zeops’u tercih etmelisiniz. Bu özellikleriyle birlikte esnek ve pratik çözümleriyle, profesyonel bir deneyim sunar. Şirketinizi dijital olarak dönüştürmek tek programla artık çok kolay. Bütün şirket dinamiklerini modernleştirmek için Zeops kullanmalısınız.

Zeops Stratejik Hedeflerinize Nasıl Yardımcı Olur?

Her şirketin kendine özgü bazı stratejik hedefleri vardır. Kârlılığın arttırılması, çalışan verimliliğin arttırılması, yetiştirilmeye uygun yeni çalışanlar ve şirket içi dinamizmin artırılması gibi birçok hedef belirleyebilirsiniz. Zeops bu hedeflerinizi gerçekleştirirken insan kaynakları departmanınızı dijital bir dönüşümle destekler. Örneğin, yetiştirmek üzere yeni yetenekler keşfetmek ve bünyenize katmak istiyorsunuz. İşte bu durumda, yazılımlarla doğru adayları listeleyebilir, hedeflerinize yönelik en uygun aday tercihini bu listeden yapabilirsiniz.

İnsan kaynakları dijital dönüşümleri, sadece insan kaynakları departmanına değil tüm şirkete faydalı olur. Çalışan memnuniyetinin artışıyla gelen performans artışı ve çalışan gelişimleri, tüm departmanlarda iş kalitesinde yükselme sağlar. Kendini değerli ve şirketin bir parçası hisseden çalışanlar şirkette uzun yıllar çalışmak isterler. Ayrıca aidiyet duygusuyla işlerini daha titiz yaparlar. İş çıkışlarının azaldığı görülür. Bu azalmayla birlikte çalışan gelişimine önem verilebilir.

İnsan Kaynakları Yazılımı Maliyetleri

İnsan kaynakları yazılımı, çeşitlerine, yürüttüğü faaliyet alanlarına ve şirketinizin büyüklüğüne göre değişen bir fiyatlandırmaya sahiptir. Zeops şirketinizde çalışan kişi sayısına bakmadan hem küçük hem de büyük ölçekli şirketlerin bu deneyimden faydalanmasını sağlar. Çünkü fiyatlandırma politikası gereği aylık ve çalışan kişi sayısına bakarak bir fiyatlandırma belirler. Bu sayede şirketiniz küçük dahi olsa, insan kaynaklarında dijital dönüşümde bulunurken ekstra masraflara girmenize gerek kalmaz.